Maak je eigen Patchwork in 5 stappen met mijn Slow Stitching methode

Margreeth van Dijk

Heb jij altijd al eens een Quilt willen maken, zo'n patchwork deken, en weet je niet (meer precies) hoe dat gaat? Doe mee met mijn Online startcursus Slow Stitching. In 5 fases ontdek je hoe je dat stap voor stap met de hand doet!

 

Speciaal voor jou, creatieveling, heb ik deze startcursus ontwikkeld. Ontdek een superleuke nieuwe skill waarvoor je geen naaimachine nodig hebt. Een leuk cadeau voor jezelf. Of een mooi cadeau om aan iemand te geven, in deze corona-tijd, vanuit je eigen huis.

Altijd beschikbaar en start op je eigen tijd:

De online Startcursus Slow Stitching: Maak je 1e Patchwork met vierkantjes. Denk je nu, daar heb ik ook wel zin in, je kunt in je eigen tempo starten en op elk moment beginnen. 

Misschien denk je dat het heel moeilijk is, of dat je er veel geduld voor moet hebben, dat je heel precies moet zijn, of heel goed moet kunnen naaien? Dat is echt niet zo. Als je ervan geniet om iets te maken met je handen, dan kun jij dit. Met mijn Slow Stitching Methode ontdek je in 5 fases hoe. 

Het is ook best vreemd, we hoeven maar twee generaties terug te gaan, toen kenden alle vrouwen de diverse handwerk-skills met het grootste gemak, de vaardigheden werden van generatie op generatie doorgegeven. Het was gedeelde kennis. Die zijn we in de loop der jaren en generaties vergeten. De collectieve vaardigheden zijn er niet meer.

IMG_7998

Je zult ondervinden dat het helemaal niet moeilijk is, en ontzettend leuk om te doen. En je ontdekt meteen wat het voor je doet, als je met je handen iets tastbaars maakt. Creatief bezig zijn en het resultaat is een gebruiksvoorwerp. Misschien wil je wel zelf een babydekentje maken. Of gewoon het ambacht eens uitproberen en ontdekken of het iets voor je is, en iets kleins maken.

Dit gaan we doen!

 • inspire and choose

  Inspire & Choose

 • patch

  Patch

 • sandwich

  Sandwich

 • slowstitch

  Slowstitch

 • finish

  Finish!

Maak patchwork volgens mijn Slow Stitching methode, die bestaat uit 5 fases:

 

Met 24 korte video tutorials in de online Slow Stitching academie maak je een gemakkelijke start met patchwork & quilting, door stap voor stap de 5 fases te volgen. 

 

vierkantjes

Leer in 5 fases het proces van Slow Stitching. Slow & Easy.

Je krijgt:

 • 24 videolessen volgens mijn Slow Stitching methode
 • Starten op je eigen tijd, alle lessen zijn direct na aankoop voor je beschikbaar in de academie;
 • 5 weken voor 5 fases
 • Een besloten Facebook community, voor vragen stellen & inspiratie vinden (de FB groep is nu al open voor vragen!)
 • Voor altijd toegang tot de academie
 • Show & Tell in de Facebook groep

Goed om te weten: voor deze cursus heb je een aantal benodigdheden nodig. Een deel ervan zul je al in huis hebben, voor de overige must-haves heb ik handige tips.

Bestel de Startcursus Slow Stitching via de knop. Zodra je instapt, staan alle lessen voor je open. En natuurlijk kun je beginnen op jouw moment.

Verzamel je lapjes uit de kast, of knip ze uit te kleine kinderkleding, te krappe jurkjes, of overhemden van je partner ;-). Meld je aan en doe mee! Bekijk als eerste de les benodigdheden, dan kun je je spulletjes verzamelen.

EXTRA LEUK:

Doe je samen met je dochter of je moeder mee met deze cursus, dan kun je gratis een 2e account aanvragen! Laat me weten door mij een berichtje te sturen. Ook tienermeiden kunnen dit prima doen.

Zoals een deelneemster liet weten: "mijn dochter van 17 had nog nooit een naald vastgehouden, maar gaat nu als een speer! Ik kan haar bijna niet bijhouden!"

Kijk naar de superleuke resultaten van de 1e deelneemsters!

Zo leuk wat er wordt gemaakt! Je ziet hier zowel de 'works in progress' als de gemaakte resultaten. Of dat nu een heerlijke deken is voor op de bank, een picknick-kleed, een kussen, een wiegdekentje, meditatiekleedje, een kruikenzak, alles kan! Klik op de foto's om ze te vergroten.

Dit zeggen deelnemers van de Startcursus:

IMG_8731
IMG_8083
InkedIMG_8106_LI
InkedIMG_8082_LI
InkedIMG_7001_LI
IMG_8191

Al makend met je handen kom je vanzelf tot rust. Je komt door het maken met je handen in een andere staat van zijn. Je bent heerlijk gefocust op één ding.

Hoe lang doe je over het maken van een quilt? Dat kan ik echt niet zo maar zeggen. Het hangt er helemaal vanaf hoe groot je je project wilt gaan maken. En hoeveel tijd je er per dag of per week in steekt. Dus hoeveel steekjes je zet.

Wel weet ik zeker dat je in 5 weken een kleiner patchwork project kunt maken. Als je er elke paar dagen iets aan doet.

Deze cursus is echt iets voor jou als:

 • je het verlangen hebt om iets te maken
 • je een nieuwe vaardigheid wil aanleren
 • je al wel eens een quilt hebt gemaakt maar je weet niet meer precies hoe dat ook alweer ging.
 • je denkt dat je dat niet kan, maar je wilt het wel proberen

 

Deze cursus is niks voor je als je:

 • niet blij wordt van creatief bezig zijn
 • je met de naaimachine je quilt wilt maken (al heeft ook dát een deelneemster geïnspireerd)

Perfection is not a goddess to be worshipped, nor does it have anything to do with art (Gwen Marston)

Over Margreeth

Ik ben een creatieveling en heb mijn hele leven dingen gemaakt. Stof was in mijn familie overal aanwezig, mijn moeder maakte alle kleding voor haar 4 kinderen en voor haarzelf. Zelf was ik meer bezig met het proces, hoe wordt iets gemaakt, en als ik het had uitgezocht en geprobeerd, zocht ik iets nieuws.

Ik heb op allerlei momenten ontdekt hoe fijn en helpend het is om met je handen iets te maken. Je wordt er blij van, en het geeft instant ontspanning. In 2008 kwam patchwork in mijn leven. Daarvoor hield ik absoluut van creatief bezig zijn, maar quilten, nee, dat was iets voor oudere dames. Totdat ik ergens een plaatje zag van een moderne quilt. Dat wilde ik ook wel eens proberen! Ik volgde een aantal lessen in de quiltwinkel op Texel waar ik toen woonde. Ik ben aan de slag gegaan, en nooit meer gestopt.

Margreeth van Dijk

Het is nu mijn missie om vrouwen te inspireren om ook te ontdekken hoe tof dit ambacht is. Ik wil de wereld een beetje mooier maken. Iets van betekenis maken, met een diepere laag. Dat doe ik zowel offline als online. Vanaf 2016 geef ik tweewekelijks quiltworkshops in Schagerbrug aan kleine groepen. Online ontwikkel ik naast deze Startcursus in de academie, ook andere Slow Stitching cursussen.

 

Omdat MAKEN met je handen gelukkig maakt. Verbind de 'stuk'jes uit je leven door ze aaneen te rijgen.