Quilt Along

Speciaal voor jou, creatieveling. Ontdek meer slow & easy patchwork.

IMG_8394

Wil jij slow & easy patchwork maken met de hand, en ook iets nieuws leren? Dan is deze QUILT ALONG echt iets voor jou!

 

Je hebt de beginselen van het maken van patchwork onder de knie, en wilt meer dan vierkantjes aan elkaar zetten. Dan is deze Quilt Along voor jou. Het vervolg op de Startcursus Slow Stitching. Heb je al kennis gemaakt met het ambacht van patchwork, dan kun je dit ook los volgen.

 

Met de Quilt Along krijg je 3 maanden lang elke 2 weken een nieuw quiltblock. Elke twee weken komt er een module vrij met filmpjes, patroon, technieken, variaties en verhalen. Nog steeds Slow & Easy, je daagt jezelf uit en probeert steeds iets nieuws. Maak quiltblocks op de Slow Stitching manier.

 

Kom er zo achter wat jij het tofst vindt om te maken. Na een aantal modules heb je allerlei quiltblocks gemaakt, je hebt een naslagwerk, en je beheerst allerlei technieken.

Je zult ondervinden dat het helemaal niet moeilijk is, en ontzettend leuk om te doen. En je ontdekt meteen wat het voor je doet, als je met je handen iets tastbaars maakt. Creatief bezig zijn en het resultaat is een gebruiksvoorwerp. Misschien wil je wel zelf een babydekentje maken. Of gewoon het ambacht eens uitproberen en ontdekken of het iets voor je is, en iets kleins maken.

Dit gaan we doen!

 • inspire and choose

  Inspire & Choose

 • patch

  Patch

 • sandwich

  Sandwich

 • slowstitch

  Slowstitch

 • finish

  Finish!

In de Startcursus Slow Stitching heb je de 5 fases van het proces geleerd. Deze Quilt Along gaat vooral over Fase 2, Patch. Je leert diverse klassieke quiltblocks zoals Square in a Square, Flying Geese, Churn Dash, Shoo Fly, Pinwheel, Bear Paw, Ohio Star, Jacobs Ladder.

 • Op je eigen tempo
 • Elke twee weken een nieuw blok
 • Met besloten FB-groep voor vragen & inspiratie
 • Voor altijd toegang tot de academie
 • Show & Tell in de Facebook groep
 • met als bonus masterclass Slow Stitching.

Goed om te weten: voor deze cursus heb je een aantal benodigdheden nodig. Een deel ervan zul je al in huis hebben, voor de overige must-haves heb ik handige tips.

 • In deze Quilt Along cursus gaan we in de online academie elke twee weken een nieuw blok ontdekken. Je krijgt uitleg over hoe je een nieuw blok maakt, door te naaien met de hand. Omdat er telkens een nieuw patroon volgt, word je geïnspireerd om door te gaan

 

 • Er zijn video's en patronen in pdf, met instructies. De patronen kun je printen of natekenen

 

 • Met een besloten Facebook Community voor vragen, aanmoediging, extra inspiratie, en voor Show & Tell

 

 • In 3 maanden heb je een schat aan blokken en technieken. Je behoudt altijd toegang tot de academie

 

 • Je kiest of je een Sampler Quilt maakt (een quilt van allerlei verschillende blokken aan elkaar, zoals een merklap), of dat je iets maakt met één van de blokken

 

 • Als BONUS komt er een masterclass 'Slow Stitching' waarin ik dieper inga op het proces van 'doorpitten' met extra tips en tricks om dit onderdeel helemaal onder de knie te krijgen en ervan te gaan houden
IMG_8501

Voorbeelden van allerlei quiltblocks, in Sampler Quilts (de eerste 2) en in One Block Quilts (de laatste 3)

rood wit
420e0b2da3f52bae99a5a2d2760dc511
flying-geese-front-page_1024x1024
2016-11-16 11.14.20
IMG_8388

Al makend met je handen kom je vanzelf tot rust. Je komt door het maken met je handen in een andere staat van zijn. Je bent heerlijk gefocust op één ding.

Deze cursus is echt iets voor jou als:

 • je de startcursus Slow Stitching hebt gevolgd
 • of als je eerder patchwork hebt gemaakt en je wil daarmee verder
 • je het verlangen hebt iets te maken
 • je nieuwe vaardigheden wil leren
 • je denkt dat je dat niet kan, maar je wilt het wel proberen

Deze cursus is niks voor je als je:

 • niet blij wordt van creatief bezig zijn
 • je met de naaimachine je quilt wilt maken (al heeft ook dát een deelneemster geïnspireerd)

Perfection is not a goddess to be worshipped, nor does it have anything to do with art (Gwen Marston)

HAD JIJ DEZE VRAAG OOK?

Wat voor spullen heb je voor deze cursus nodig?

Je hebt naast een aantal benodigdheden die ook in de Startcursus gebruikt worden, nodig een aantal stukken stof. Als ik het ruim neem, dan heb je aan 2 stoffen van een halve meter voldoende. Wil je meer variatie aan stoffen, dan heb je verschillende kleinere stukken stof nodig.

Als ik er niet uitkom, krijg ik dan hulp?

Ja, in de besloten Facebook groep kun je je vragen stellen. Daar vind je ook inspiratie en je kunt je resultaten laten zien.

Ik heb het best wel druk. Hoeveel tijd kost deze cursus mij?

Voor één quiltblok heb je maximaal een uur of anderhalf uur nodig. Je kunt van elk blok er eentje maken, of meer, net wat je wil. Elke 2 weken krijg je een nieuw onderdeel.

Hoe lang doe je over het maken van een quilt? Dat kan ik echt niet zo maar zeggen. Het hangt er helemaal vanaf hoe groot je je project wilt gaan maken. En hoeveel tijd je er per dag of per week in steekt. Dus hoeveel steekjes je zet.

Wel weet ik zeker dat je in 5 weken een kleiner patchwork project kunt maken. Als je er elke paar dagen iets aan doet.

En wat gaan we dan maken?

Ik reik voorbeelden aan. Het is aan jou of je iets groots of iets kleins maakt. En of je veel dezelfde blokken maakt, of allerlei verschillende, dat is ook aan jou.

HEB JIJ ZIN OM MEER SLOW & EASY PATCHWORK TE MAKEN?

IMG_8397 (2)(1)

DOE NU MEE VOOR

Voor €49,-  (ipv € 59,-) 

Over Margreeth

Ik hou van creëren, wat dan ook, en heb mijn hele leven dingen gemaakt. Stof was in mijn familie overal aanwezig, mijn moeder maakte alle kleding voor haar 4 kinderen en voor haarzelf. Zelf was ik meer bezig met het proces, hoe wordt iets gemaakt, en daarna zocht ik weer iets anders om te ontrafelen.

Ik heb op allerlei momenten ontdekt hoe fijn en helpend het is om met je handen iets te maken. Je wordt er blij van, en het geeft instant ontspanning. In 2008 kwam patchwork in mijn leven. Daarvoor hield ik absoluut van creatief bezig zijn, maar quilten, nee, dat was iets voor oudere dames. Totdat ik ergens een plaatje zag van een moderne quilt. Ik volgde een aantal lessen in de quiltwinkel op Texel waar ik toen woonde. Ik ben aan de slag gegaan, en nooit meer gestopt.

Margreeth van Dijk

Het is nu mijn missie om vrouwen te inspireren om ook te ontdekken hoe tof dit ambacht is. Ik wil de wereld een beetje mooier maken. Iets van betekenis maken, met een diepere laag. Dat doe ik zowel offline als online. Vanaf 2016 geef ik tweewekelijks quiltworkshops in Schagerbrug aan kleine groepen. Daarnaast ontwikkel ik Slow Stitching cursussen in mijn online academie.

 

Omdat MAKEN met je handen gelukkig maakt. Verbind de 'stuk'jes uit je leven door ze aaneen te rijgen.