Maak Je Eigen Memory Deken

Dit gaan we stap voor stap doen. Doe je mee?

Een Memory deken maak je van stoffen die iets betekenen voor jou. En die betekenis gaat over IETS of over IEMAND. Maak een deken met stof uit kleding van iemand die je dierbaar is. Of dat nu iemand is die overleden is, of dat je op een andere manier iets maakt met stof van betekenis. Of je maakt iets van kleding van je kind dat uit huis gaat. You name it. Voor iemand die ziek is. Als het maar iets met betekenis is, voor jou of voor degene voor wie je het maakt.

Dit is een prachtig mooi idee. Maar..... het is nog helemaal niet zo heel eenvoudig om met stof uit kleding iets te maken waar je blij van wordt. Daarvoor heb ik de oplossing met dit patroon. Ook als je nog nooit patchwork hebt gemaakt is dit heel goed te doen. Heel beginner-friendly.

https://vimeo.com/677757065

Zo naai je steekje voor steekje met de hand allerlei mooie lieve lapjes aan elkaar. De stofjes gaan weer door je handen. Je verbindt je ermee. Je verwerkt ze letterlijk. Je rijgt herinneringen aaneen. Zo krijg je een deken vol met betekenis.

Natuurlijk kun je dit patroon ook maken van 'gewone' stofjes en lapjes.

De truc is dat je deze stofjes van betekenis combineert met andere stof. Met het patroon dat ik aanreik, wordt dat zeker mooi. De stoffen hoeven ook helemaal niet bij elkaar te passen. Door het uitgekiende patroon wordt het zeker mooi, met welke stof je ook werkt.

Stap voor stap ga je door de video's in deze online cursus heen, je gaat door de fases van hoe je patchwork maakt met de hand, en ik weet zéker dat het je lukt. En dat je iets maakt waar je blij van wordt.

In de besloten Facebook Community Slow Stitching kun je al je vragen stellen.

Als je deze cursus aanschaft, dan krijg je daar de Startcursus Patchwork meteen bij, met alle praktische uitleg in video's van hoe je patchwork maakt met de hand.

Heb je de Startcursus Patchwork al, dan gaat die automatisch van de prijs af.

Bij deze cursus MJEMD krijg je:

  • Korte duidelijke stap-voor-stap video's in de Slow Stitching online academie met alle uitleg, how-to's, alles wat je nodig hebt
  • Deze video's kun je op je eigen tempo bekijken, je behoudt jaren toegang
  • Het patroon voor het maken van je eigen memory deken
  • Toegang tot de Startcursus Patchwork (t.w.v. € 57) voor alle fases van het maken van patchwork met de hand. Daar hoort ook bij een startpakketje met eerste benodigdheden
  • Heb je de Startcursus al, dan gaat die bij het bestelproces automatisch van de prijs af, en krijg je korting.
  • Toegang tot de besloten Slow Stitching community op Facebook, waar je al je vragen kunt stellen. Ook vind je aanmoediging en inspiratie voor het maken van je Memory Deken
  • Je maakt een memory deken van 96 x 148 cm, precies een fijn formaat om onder te kruipen op de bank; aanpassen kan
  • Optioneel bij te boeken: een live-dag waarop we met elkaar en je patchwork in een kleine groep aan de slag gaan

Henriëtte maakte deze twee memory quilts voor haar twee dochters. Met allerlei stofjes en printjes uit kleding die iets voor hen betekenen.

Omdat MAKEN met je handen blij maakt. Verbind de rafels uit je leven door ze aaneen te rijgen.