Quilten in de Theetuin

Kom je ook Slow Stitchen in de theetuin?

Met je handen iets moois maken in gezelschap van andere creatievelingen. Stel je voor: de vogels kwetteren, de bladeren ruisen in de struiken en de koffie pruttelt. Ondertussen creëer je met je handen iets moois en zachts.

Op vrijdag 6 september 2024 organiseert Slow Stitching weer een ontspannen creatieve workshopdag in de (na)zomerse groene omgeving van Theetuin Sint Maartenszee.

Slow Stitching is meditatief en creatief met je handen, lapjes, naald en draad, ambachtelijk werken aan een quilt. Laat het moois ontstaan onder je handen.

Op deze theetuin-dag maken we in één dag een kleine quilt. Je hoofd mag even op vakantie. Deze workshop is voor iedereen die daar zin in heeft, van beginner tot ervaren quilter.

Wat gaan we doen?

Met ambachtelijke technieken maken we een kleine wall-hanging (collage, wandkleedje, miniquilt). Slow Stitching, handquilting, applicatie en improvisatie.

Voor deze workshop hoef je geen ervaren quilter of handwerker te zijn. Als je een naald kunt vasthouden, dan kun je meedoen. En als je wel kilometers hebt gemaakt met quilten, is deze workshop ook interessant: we besteden aandacht aan het maken van een ontwerp met intuïtie.

De quilt wordt gemaakt met (improv) applicatietechnieken en daarna doorgequilt. Needleturn appliqué en reverse applique (mola). Als je liever je eigen ding wil doen, kan dat ook. Ik geloof niet zo in 'one size fits all'.

Ik neem voldoende stof en benodigdheden voor iedereen mee, maar breng vooral ook je eigen naaigerei en/of lievelingslapje(s) mee.

Het maximum aantal deelnemers is 7 personen.

We maken er een creatieve en relaxte dag van en gaan aan de slag met lapjes, naald en draad. Word weer zen, en laat het moois ontstaan onder je handen. Je hoofd mag deze dag even op vakantie.

Deze dagworkshop is inclusief koffie, thee, lekkers en een goede lunch.

Kom je ook?

Koop dan je ticket via de knop hieronder.

De locatie is het theehuis van Theetuin Sint Maartenszee, in de Kop van Noord-Holland. Dat is een uurtje boven Amsterdam. Ook goed met OV bereikbaar (daarvoor geef ik tips na aanmelding). De theetuin ligt naast natuurgebied Het Wildrijk. Bij goed weer kunnen we ook naar buiten in de theetuin.

Na bestelling ontvang je een routebeschrijving en programma.

Tijdens de workshop is er ook ruimte om eventueel quiltwerk van thuis te laten zien, en natuurlijk ook om vragen te stellen.

Samengevat :

  • Vrijdag 6 september 2024
  • Locatie: Theetuin Sint Maartenszee
  • Inloop vanaf 10.30 uur
  • De workshop duurt tot ongeveer 16.30 uur
  • Inclusief koffie, thee, lekkers en lunch
  • Parkeren kan gratis vlakbij de theetuin. Er zijn ook mogelijkheden voor openbaar vervoer
  • Kleine groep: maximaal 7 personen
  • Met de hand, stof, naald en draad gaan we een moderne wall-hanging (miniquilt, wandkleedje, collage) maken met ambachtelijke quilt- en applicatietechnieken
  • Niveau: van beginner tot ervaren quilter
  • Lukt bestellen niet, dan is de workshop uitverkocht. Stuur me bij interesse een mailtje, dan plaats ik je op de reservelijst. Laat me ook weten als je wel interesse hebt maar de datum niet past.
IMG_0896

Omdat MAKEN met je handen blij maakt.

Verbind de rafels van je leven en rijg ze aaneen tot een nieuw verhaal