Start met "De Basis van Handquilten" en maak een quilt met de 5 fase Slow Stitching methode

Ontdek het meditatieve proces van steekje voor steekje iets moois maken, iets handgemaakts. Verzamel lieve lapjes. Of haal ze uit je kast, knip ze uit te kleine kinderkleding, te krappe jurkjes, mooi antiek linnengoed, of een overhemd. Of zoek lapjes die je mooi vindt.

Quilten kan ook op een eigentijdse manier. Juist door het met de hand te doen, en door gebruik te maken van ander soort stoffen wordt het helemaal van NU. Dit doe je ook door het maken van grafische patronen met stof, kleur en prints.

Ik geloof niet in het namaken van voorgeschotelde ideeën. Bedenk lekker zelf wat je maakt aan de hand van de talloze voorbeelden en ideeën die ik aanreik, en laat je inspireren. Voor mij werkt dat het beste bij het maken van je eigen unieke projecten en daartoe moedig ik je ook aan. Ga er mee aan de slag.

Maak ontspannen iets moois met je handen. Op je eigen manier maak je de mooiste unieke creaties.

De Basis van Handquilten leert je alles over het maken van een quilt met de hand. Het gaat niet over de manier hoe het 'hoort' en de regeltjes die je moet volgen. Ik vertel je hoe het maakproces van patchwork en quilts het fijnst is voor mij, en nodig je uit om jouw manier te ontdekken. Modern en mooi simpel. Natuurlijk wel op zo'n manier dat je project niet uit elkaar valt en lang mooi blijft. Je leert echt van begin tot eind hoe je quilts met de hand maakt. 

We beginnen met het bedenken van een ontwerp, al kun je dat ook laten ontstaan onder je handen. Dat is nu net het voordeel van maken met de hand. Daarna stitch je de lapjes aan elkaar. Lapje voor lapje en blok voor blok. Dan zie je hoe je de sandwich maakt en doorquilt. En tenslotte hoe je een mooie rand eromheen maakt, op meerdere manieren en nog een paar handige tips & tricks. Dat samen is de 5 fase Slow Stitching Methode. Dit wordt uitgelegd in korte en iets minder korte video's. Ook kun je vragen stellen, inspiratie vinden en je 'werk' laten zien.

Je kiest zelf wat je maakt. Iets kleiners of meteen iets groots. Net waar je nu zin in hebt, en wat op dit moment bij je past. Als je klaar bent, kun je meteen aan de slag met je volgende quilt. De video's uit deze cursus kun je er altijd weer even bijpakken. 

Er wordt veel aandacht besteed aan Fase 2 (Patch). Fase 2 is de fase die steeds anders is, fase 1, 3, 4 en 5 komen bij het maken van elke quilt terug. In De Basis van Handquilten gaat fase 2, Patch, over het maken van een quilt met vierkantjes. Wist je dat er zelfs met alléén vierkantjes een wereld voor je open gaat?  

DE VIJF FASES VAN DE SLOW STITCHING METHODE:

inspire and choose

INSPIRE & CHOOSE

patch

PATCH

sandwich

SANDWICH

slowstitch

SLOWSTITCH

finish

FINISH

Ontdek de magische wereld van quilts maken

 • Elke dag een ZEN moment en de joy van het maken
 • Vertragen en je focus weer vinden
 • Leer een nieuwe skill
 • Ontdek weer hoe leuk creëren met je handen is
 • Maak met je handen en ga uit je hoofd

Meld je nu aan en doe mee!

Deze twee bonussen krijg je bij de cursus:

Bonus 1: bonusmodule Memoryquilt

Dierbaar textiel, denk aan stof uit kleding, tafelkleed of een gordijn geknipt, is een prachtige manier van verwerken. Letterlijk en figuurlijk verwerken. Hergebruik van stof is duurzaam en betekenisvol. Je project krijgt daarmee meteen een diepere laag. Maar hoe ga je om met stoffen die niet geschikt lijken om mee te quilten? Dat zie je in deze module.

henriette

Bonus 2: Startpakketje

Na aanmelding stuur ik een pakketje aan je op per post. Daarin vind je drie verschillende quiltnaalden, een stukje schuurpapier, draadinsteker, en een voorbeeld van geschikte tussenvulling.  

Dit gaan we doen

DE BASIS VAN HANDQUILTEN bestaat uit:

 • 30+ videolessen volgens mijn 5 fase Slow Stitching methode
 • Start op je eigen tijd en tempo. Vanaf 15 oktober staan alle lessen in de academie voor je klaar;
 • De online Slow Stitching academie kun je ook later als naslagwerk gebruiken
 • Toegang tot de besloten Facebook community voor vragen & inspiratie
 • Show & Tell in de Facebook groep
 • Bonusmodule: Memory quilts; werken met 'dierbaar textiel'
 • Bonus 2: startpakketje per post met eerste benodigdheden

Goed om te weten: voor deze cursus heb je een aantal benodigdheden nodig. Een deel ervan zul je al in huis hebben, voor de overige must-haves heb ik handige tips. En ik stuur natuurlijk een en ander aan je op.

Dit vertellen eerdere deelneemsters:

InkedIMG_6652_LI
??????????
IMG_8084
InkedIMG_8107_LI

Superleuke resultaten van eerdere deelneemsters

Deelneemsters van de verschillende cursussen maakten dit. Of dat nu een heerlijke deken is voor op de bank, een picknick-kleed, een kussen, een wiegdekentje, meditatiekleedje, een kruikenzak, alles kan! Klik op de foto's om ze te vergroten.

Had jij deze vraag ook?

Is deze online cursus voor jou?

Deze Slow Stitching cursus is echt iets voor jou als:

 • je het verlangen hebt om iets te maken
 • je iets nieuws wilt leren
 • je al wel eens patchwork hebt gemaakt maar je weet niet meer precies hoe dat ook alweer ging.
 • je denkt dat je dat niet kan, maar je wilt het wel proberen
 • je het leuk vindt om iets te maken met je handen.

Deze Slow Stitching cursus is niet voor jou als:

 • je al weet hoe je een quilt maakt met de hand;
 • niet blij wordt van creatief bezig zijn
 • je met de naaimachine aan de slag wil (al heeft ook dát meerdere deelneemsters van deze cursussen geïnspireerd)
 • als je graag een quilt wil maken volgens een aangeleverd patroon

Omdat MAKEN met je handen blij maakt. Verbind de rafels uit je leven door ze aaneen te rijgen.