ONLINE CURSUSSEN

Kom bij mij aan de virtuele tafel zitten om met de hand stukjes stof aan elkaar te stitchen. Met de online cursussen van Slow Stitching ga je op je eigen tijd, op je eigen tempo aan de slag.

Al mijn cursussen gaan over het met de hand (dus zonder naaimachine) maken van patchwork en quilts.

Maken met je handen is meditatief. Ik geloof dat alles eenvoudig mag. Het leven is al ingewikkeld genoeg. Het hoeft ook allemaal niet perfect. Lapjes aan elkaar stitchen en daarmee iets maken dat zacht en troostend is. De afgelopen 3 jaar heb ik meer dan 100 vrouwen mogen inspireren om handgemaakt te leven.

In de Startcursus Patchwork leer je de basis. Het is een volledige cursus met alle stappen die je nodig hebt om van lapjes tot een quilt te komen. De andere cursussen en workshops zijn de ene keer meer traditioneel, de andere keer meer wild & free.

Mijn online cursussen en workshops

Beschikbaar 15-10-2023 | Nu in de presale met € 25 korting.

(Niet € 77 maar € 52.) Deze korting geldt totdat de cursus online staat.

Leer stap voor stap alle fases van het handquilten, van begin tot eind, met video-tutorials volgens de 5 fase Slow Stitching methode. [klik op de afbeelding voor alle info en om te bestellen]

€ 55,-

Wat als het allemaal makkelijker kan? Intuïtief en op gevoel patchwork maken. Quilten buiten de lijntjes. Ontdek in deze cursus hoe je zonder potlood, centimeter, liniaal en malletjes en mét de hand wilde quilts maakt. [klik op de afbeelding voor alle info en bestellen]

 

€ 18,-

Miniworkshop Mermaid's Purse; online workshop met video's on demand.

Maak in je eigen tijd en tempo een tof hoesje / mapje / etui. Dit is een patroon op video met stap voor stap instructies. [Klik op de afbeelding voor info en bestellen]

--Dit aanbod is nu even voorbij--

Online workshop voor het maken van een patchwork tas, met daarbij live online zoom-sessies.

Interesse? zet jezelf op de lijst om aan te geven dat je interesse hebt, natuurlijk zonder verplichting

Patchwork is weer helemaal hot. Niks stoffigs aan. Heb je gezien hoe modeontwerpers nu ook weer patchwork gebruiken?

Het is ook best vreemd. We hoeven maar twee generaties terug te gaan, toen kenden alle vrouwen allerlei handwerk-skills. De vaardigheden werden van generatie op generatie doorgegeven. Het was collectieve gedeelde kennis. Die kennis zijn we in de loop der jaren kwijtgeraakt.

Perfection is not a goddess to be worshipped, nor does it have anything to do with art - Gwen Marston

Deze quote van de Amerikaanse quiltster Gwen Marston geeft precies aan waar om gaat. Worstelen we niet allemaal met perfectie? Toen ik net begon met het maken van patchwork hoorde ik over de 'quiltpolitie'. Daar doen we hier bij Slow Stitching natuurlijk niet aan. 'Hoe het hoort' is zó niet waar het om draait. Het gaat om de lol van creatief iets tofs maken met je handen.

Ga ondervinden dat dit ambacht niet moeilijk is, en ontzettend leuk om te doen. Ontdek wat het voor je doet, als je met je handen iets tastbaars maakt. Iets creatiefs maken en het resultaat is een fijne deken om onder te kruipen op de bank, een kussen, of een babydekentje om cadeau te geven.

De cursussen van Slow Stitching staan voor met de hand, op een intuïtieve manier meditatief lapjes aan elkaar maken tot een tastbaar object. Die aan elkaar gemaakte lapjes 'sandwich' je daarna met een tussenlaag van zachte katoen en een achterkant. Vervolgens rijg je de lagen aan elkaar en dan maak je er een rand eromheen, en voilà. In de cursus De Basis van Handquilten komen alle stappen daarvoor aan bod.

Fase 2, de fase waarbij je de lapjes aan elkaar stitcht, behandel ik in De Basis van Handquilten op de 'klassieke' manier van lapjes aan elkaar zetten. Daarbij meet je lapjes af met een malletje. Waarom? Omdat het handig is als je weet hoe dat werkt. Om het daarna ook los te kunnen laten. Of niet. Net wat jij fijn vindt. Fase 1, 3, 4 en 5 zijn ook nodig voor alle andere cursussen.

Ook zonder precies afmeten kun je patchwork maken. Dat is quilten zonder regels, centimeters en linialen. Deze vrije manier heet improvisational, improv, liberated, wild of intuïtief. Deze vrije manier komt aan bod in mijn nieuwste cursus Wild Quilten.

Dit vertellen eerdere deelneemsters:

InkedIMG_6652_LI
??????????
IMG_8084
InkedIMG_8107_LI

Superleuke resultaten van eerdere deelneemsters

Deelneemsters van de verschillende cursussen maakten dit. Of dat nu een heerlijke deken is voor op de bank, een picknick-kleed, een kussen, een wiegdekentje, meditatiekleedje, een kruikenzak, alles kan! Klik op de foto's om ze te vergroten.

Slow Stitching is echt iets voor jou als:

  • je het verlangen hebt om iets te maken
  • je iets nieuws wilt leren
  • je al wel eens patchwork hebt gemaakt maar je weet niet meer precies hoe dat ook alweer ging.
  • je denkt dat je dat niet kan, maar je wilt het wel proberen
  • je het leuk vindt om iets te maken met je handen.

Slow Stitching is niet voor jou als:

  • je niet blij wordt van creatief bezig zijn
  • je met de naaimachine aan de slag wil (al heeft ook dát meerdere deelneemsters van deze cursussen geïnspireerd)

Had jij deze vraag ook?

Workshops

Af en toe organiseer ik 'live' workshops voor deelneemsters aan de online cursussen. Creatieve verwendagen voor jezelf. Op een locatie met veel ruimte en licht. In kleine groepjes van maximaal 6 personen. Een hele dag alleen maar aandacht voor jezelf en voor je creatieve proces. Inclusief lunch, koffie, thee en lekkers.

Stitch de rafels van je leven steekje voor steekje aan elkaar tot een nieuw verhaal

.