Online Slow Stitching cursussen en workshops:

Zin in een relaxte dagworkshop in Theetuin Sint Maartenszee?

<= Klik op de afbeelding voor informatie

DE BASIS VAN HANDQUILTEN

WILD QUILTEN

QUILT ALONG

MERMAID'S PURSE

MANX QUILTING

FINISH JE QUILT

KUSSEN APPLIQUEREN

BIG STITCH QUILTING

Kom bij mij aan de virtuele tafel zitten om met de hand stukjes stof aan elkaar te stitchen. Met de online Slow Stitching cursussen ga je in je eigen tijd, op je eigen tempo aan de slag. Er zijn kortere en grotere cursussen en workshops.

Al mijn cursussen gaan over het met de hand (dus zonder naaimachine) maken van patchwork en quilts.

Maken met je handen is meditatief. Ik geloof dat alles eenvoudig mag. Het leven is al ingewikkeld genoeg. Het hoeft ook allemaal niet perfect. Lapjes aan elkaar stitchen en daarmee iets maken dat zacht en troostend is. De afgelopen 3 jaar heb ik meer dan 120 vrouwen en een man mogen inspireren om meer handgemaakt te leven.

Het oeroude ambacht van handquilten vind je in De Basis van Handquilten; een volledige cursus met alle stappen die je nodig hebt om van lapjes tot een quilt te komen. Het Wilde Quilten is de variant voor geïmproviseerd quilting. Variaties daarop vind je bij de andere cursussen en workshops.

Patchwork is weer helemaal hot. Niks stoffigs aan. Heb je gezien hoe modeontwerpers nu ook weer patchwork gebruiken?

Het is ook best vreemd. We hoeven maar twee generaties terug te gaan, toen kenden alle vrouwen allerlei handwerk-skills. De vaardigheden werden van generatie op generatie doorgegeven. Het was collectieve gedeelde kennis. Die kennis zijn we in de loop der jaren kwijtgeraakt.

Perfection is not a goddess to be worshipped, nor does it have anything to do with art - Gwen Marston

Deze quote van de Amerikaanse quiltster Gwen Marston geeft precies aan waar om gaat. Worstelen we niet allemaal met perfectie? Toen ik net begon met het maken van patchwork hoorde ik over de 'quiltpolitie'. Daar doen we hier bij Slow Stitching natuurlijk niet aan. 'Hoe het hoort' is zó niet waar het om draait. Het gaat om de lol van creatief iets tofs maken met je handen.

Ga ondervinden dat dit ambacht niet moeilijk is, en ontzettend leuk om te doen. Ontdek wat het voor je doet, als je met je handen iets tastbaars maakt. Iets creatiefs maken en het resultaat is een fijne deken om onder te kruipen op de bank, een kussen, of een babydekentje om cadeau te geven.

De cursussen van Slow Stitching staan voor met de hand, op een intuïtieve manier meditatief lapjes aan elkaar maken tot een tastbaar object. Die aan elkaar gemaakte lapjes 'sandwich' je daarna met een tussenlaag van zachte katoen en een achterkant. Vervolgens rijg je de lagen aan elkaar en dan maak je er een rand eromheen, en voilà. In De Basis van Handquilten komen alle stappen daarvoor aan bod.

Ook zonder precies afmeten kun je patchwork maken. Dat is quilten zonder regels, centimeters en linialen. Deze vrije manier heet improvisational, improv, liberated, wild of intuïtief. Deze vrije manier komt aan bod in de online cursus Wild Quilten.

Dit vertellen eerdere deelneemsters:

InkedIMG_6652_LI
??????????
IMG_8084
InkedIMG_8107_LI

Superleuke resultaten van eerdere deelneemsters

Deelneemsters van de verschillende cursussen maakten dit. Of dat nu een heerlijke deken is voor op de bank, een picknick-kleed, een kussen, een wiegdekentje, meditatiekleedje, een kruikenzak, alles kan! Klik op de foto's om ze te vergroten.

Slow Stitching is echt iets voor jou als:

  • je het verlangen hebt om iets te maken
  • je iets nieuws wilt leren
  • je al wel eens patchwork hebt gemaakt maar je weet niet meer precies hoe dat ook alweer ging.
  • je denkt dat je dat niet kan, maar je wilt het wel proberen
  • je het leuk vindt om iets te maken met je handen.

Slow Stitching is niet voor jou als:

  • je niet blij wordt van creatief bezig zijn
  • je met de naaimachine aan de slag wil (al heeft ook dát meerdere deelneemsters van deze cursussen geïnspireerd)

Had jij deze vraag ook?

Workshops

Op vrijdag 6 september 2024 organiseer ik weer een live workshop in de theetuin. Een creatieve verwendag voor jezelf. Op een locatie met veel ruimte en licht. In een mooie groep van maximaal 7 personen. Een hele dag alleen maar aandacht voor jezelf en voor je creatieve proces. Inclusief lunch, koffie, thee en lekkers. Meld je aan en koop je ticket via de tegel bovenaan

Stitch de rafels van je leven steekje voor steekje aan elkaar tot een nieuw verhaal

.