Online startcursus

Maak je 1e Patchwork Quilt met vierkantjes

Heb jij altijd al eens een quilt willen maken, zo'n patchwork deken, en weet je niet hoe dat gaat? Doe dan mee met mijn startcursus. In 5 fases leer je hoe je dat stap voor stap doet, met de hand!

Geen naaimachine nodig dus. Superleuk voor deze speciale corona-tijd, of je nu thuis bent, of in de tuin in de schaduw, of onderweg in de trein!

 

Afgelopen zomer (2020) is mijn online cursus in pilot-vorm begonnen! De Startcursus Slow Stitching: Maak je 1e patchwork quilt met vierkantjes. En we doen dat door te naaien met de hand.

 

Denk je nu, daar heb ik ook wel zin in, je kunt op eigen gelegenheid starten en elk moment beginnen.

 

Misschien denk je dat het heel moeilijk is, of dat je er veel geduld voor moet hebben, of dat je heel precies moet zijn, of heel goed moet kunnen naaien? Dat is echt niet het geval. Je moet er wel zin in hebben, dat wel natuurlijk. Met mijn Slow Stitching methode in 5 fases ontdek je hoe. Maak met 24 videolessen je 1e patchwork met vierkantjes.

Het is ook best vreemd, we hoeven maar twee generaties terug te gaan, toen kenden alle vrouwen de diverse handwerk-skills met het grootste gemak, de vaardigheden werden van generatie op generatie doorgegeven. Het was gedeelde kennis. Dat zijn we in de loop der jaren en generaties nu vergeten. Die collectieve vaardigheden zijn er niet meer.

 

Je zult ondervinden dat het helemaal niet moeilijk is, en ontzettend leuk om te doen. En je ontdekt meteen wat het voor je doet, als je met je handen iets tastbaars maakt. Creatief bezig zijn en het resultaat is een gebruiksvoorwerp.

 

Misschien wil je wel zelf een babydekentje maken. Of gewoon het ambacht eens uitproberen en ontdekken of het iets voor je is, en iets kleins maken.

Op je eigen tempo kun je door de lessen gaan. Dit najaar start de cursus weer met een groep, maar wil je nu al beginnen, dat kan ook.

Het is heerlijk om met een project bezig te zijn, helemaal voor jezelf. Je kunt je project overal mee naar toe nemen.

In 5 fases leer je het proces van Slow Stitching. Slow & easy.

 

Wat krijg je:

 • 5 weken online begeleiding in een besloten Facebook groep
 • 24 videolessen volgens mijn Slow Stitching methode
 • 5 weken inspiratie in een besloten FB-groep met gelijkgestemden
 • 5 weken Q&A's
 • voor altijd toegang tot de academie, zolang die bestaat
 • Show & Tell in de Facebook groep
 • De lessen staan allemaal open dus je kunt het helemaal op je eigen tempo doen.

 

Voor de prijs van € 55,- inclusief BTW doe je mee. We starten Slow & Easy en kun je instappen op jouw moment.

Verzamel dus je lapjes uit de kast, of knip ze uit te kleine kinderkleding, te krappe jurkjes, of overhemden van je partner ;-). Meld je aan en doe mee!

 

Goed om te weten: voor deze cursus heb je een aantal benodigdheden nodig. Een deel ervan zul je al in huis hebben, voor de overige must-haves heb ik handige tips.

EXTRA LEUK:

Doe je samen met je dochter of je moeder mee met deze cursus, dan kun je gratis een 2e account aanvragen! Laat me weten door mij een berichtje te sturen. Ook tienermeiden kunnen dit prima doen. Zoals een deelneemster liet weten: mijn dochter van 17 had nog nooit een naald vastgehouden, maar gaat nu als een speer! Ik kan haar bijna niet bijhouden!

Dit gaan we doen!

 • inspire and choose

  Inspire & Choose

 • patch

  Patch

 • sandwich

  Sandwich

 • slowstitch

  Slowstitch

 • finish

  Finish!

Maak patchwork volgens mijn Slow Stitching methode, die bestaat uit 5 fases:

 

Met de 24 korte video tutorials in mijn online Slow Stitching academie maak je een gemakkelijke start met  quilting & patchwork, door de 5 fases te volgen. 

 

vierkantjes

Al makend met je handen kom je vanzelf tot rust. Je komt door het maken met je handen in een andere staat van zijn. Je bent heerlijk gefocust op één ding.

Hoe lang doe je over het maken van een quilt? Dat kan ik echt niet zo maar zeggen.

 

Het hangt er helemaal van af hoe groot je je project wilt gaan maken. En hoeveel tijd je er per dag of per week in steekt. Dus hoeveel steekjes je zet. Wel weet ik zeker dat je in 5 weken een kleiner patchwork project kunt maken. Als je er elke paar dagen iets aan doet.

Deze cursus is echt iets voor jou als:

 • je het verlangen hebt om iets te maken
 • je een nieuwe vaardigheid wil aanleren
 • je al wel eens een quilt hebt gemaakt maar je weet niet meer precies hoe dat ook alweer ging.
 • je denkt dat je dat niet kan, maar je wilt het wel proberen

 

Deze cursus is niks voor je als je:

 • met de naaimachine je quilt wilt maken
 • niet houdt van creatief bezig zijn

Perfection is not a goddess to be worshipped, nor does it have anything to do with art (Gwen Marston)

Reviews

Speldenkussen_Cirkel

"Het is ook heel erg leuk om het samen te doen met mijn dochter van 17. Die gaat trouwens als een speer, en had nog nooit een naald vastgehouden!"

"Heerlijk dat het regent vandaag, kan ik weer lekker rijtjes gaan maken!"

"Het loopt totaal uit de hand, ik heb zelfs een klosje op mijn werk van de ckv docent geleend om op de terugweg nog wat steekjes te kunnen zetten!"

Justine

Schaar_Cirkel
Klosje_Roze_Cirkel

"Ik word echt bij als ik naar mijn kleedje kijk. Bedankt voor de fijne lessen"

Liset

 

 

"Als je eens zou weten hoeveel plezier en energie het me nu al geeft. Op de een of andere manier geeft het idee van lapjes naaien me vertrouwen en troost. Dank je wel."

Laurien